Woning ontwerp

 

Licht, ruimte en functie in een woning krijgen vorm in relatie tot grote waardering voor natuur en woon comfort.

Ontwerpen van het gebouw en het organiseren van het gehele proces van plan ontwikkeling tot en met uitvoering gaan bij Atelierbart noodzakelijk samen voor een efficiënt proces en een hoge kwaliteit van het werk.

Bart en de uitvoerder werken al tijdens het ontwerp proces samen aan het vinden van de prijs – kwaliteit verhouding die past bij het budget.

Bart ontwerpt een voor wat betreft (Drinkwater) vuilwater, elektra en warmte energie een autonoom functionerende woning met de faciliteiten voor een autarkisch leven van de bewoner.

De keuze van materiaal gebruik zal volgens Bart 100 % moeten voldoen aan de voorwaarde dat het ecologisch verantwoorde materialen zijn. Het funderen van het gebouw ” de onderbouw ” vraagt hieromtrent de meeste aandacht.

De onderbouw begint bij het heien van palen die tegenwoordig van gewapend beton zijn gemaakt. De constructie vloer die meestal volgt op het heien is doorgaans ook van beton gestort op een isolerende laag. Dit beton is wat Bart betreft overbodig als je de eerste woonlaag boven het maaiveld laat uitkomen met als gevolg een mogelijke houten constructie voor de onderbouw ( weliswaar met betonnen palen )

Dit brengt met zich mee dat het aannemen van een ontwerpopdracht ook onder bovenstaande voorwaarde komt te vallen. Bovendien heeft Bart de keuze gemaakt alleen een ontwerpopdracht aan te gaan wanneer de uitvoerder gekozen wordt al tijdens het ontwikkelen van het ontwerp. De uitvoerders van de woning aan de Vrouwenmantelstraat zijn zelfstandig nu op eigen benen en potentieel de voorkeur van Bart om aan te wijzen als uitvoerders.

Vorm ideeën bij de wortels , ontwikkel een plan langs de stam en maak het product richting de bladeren.

 

Indien geïnteresseerd bent u van harte welkom om hier uw wensen kenbaar te maken.

Vervolgens zal Bart Verschoor u toelichten wat atelierbart specifiek te bieden heeft in esthetische en technische zin.