Hout

Hout is het bouwmateriaal naar mijn keuze.

Het hout van de fijnspar ( Vurenhout ) relatief snel gegroeid in Europese productiebossen waar de kap van vijfentwintig jaar oude bomen samengaat met het planten van een gelijk aantal jonge bomen, schaad het milieu niet.

De CO2 productie van rottend of brandend hout wordt door het gebruik van hout voor het bouwen van huizen uitgesteld zolang het gebouw niet gesloopt wordt en mocht het gesloopt worden dan kan het hout nog hergebruikt worden of uiteindelijk verbrand worden zonder een CO2 productie uit verhouding met de natuurlijke balans.

Dus zolang we genoeg productie bossen aanleggen naar de behoefte in hout gebruik genieten we van een extra zuurstuf productie uit de bomen die groeien op deze aarde voor de behoefte van hout bouw.

Het Vurenhout heeft constructief een edele waarde verkregen doordat het is samengesteld als gelamineerde balken of als kruislings verlijmde lamellen tot bouw elementen is samengesteld.

Door deze nieuwe verwerking van Vurenhout kunnen we het heel goed toepassen in de architectuur van tegenwoordig zelfs hoge torens zijn  volledig van hout. Een bijkomend voordeel is dat het ecologisch verantwoord materiaal gebruik vertegenwoordigd.

Bovendien genieten we van een bouwproces met zo goed als geen afval als verpakkingsmiddelen. Alle prefab onderdelen van het casco arriveren op de bouwplaats zonder verpakking. Het restmateriaal wordt in de fabriek verwerkt tot houtvezeldekens om te gebruiken als isolatie.

Hout gebruik voor de constructie , isolatie en de gevelbekleding is een aan wooncomfort en ecologisch verantwoord materiaalgebruik tegemoetkomende oplossing in de wereld waar we serieus een steentje moeten bijdragen aan het herstel van ons milieu.


 Genoeg hout :https://www.luning.nl/kennis/meer-bouwen-in-hout-leidt-niet-tot-ontbossing.aspx