Visie

Vorm ideeën bij de wortels , ontwikkel een plan langs de stam en maak het product richting de bladeren.

Ik tekende dit boompje als symbool van een proces. Het is te gebruiken om visueel te verduidelijken hoe het proces zou moeten verlopen. ( zie op de pagina woning ontwerp een voorbeeld )

Wat het proces ook is maakt niet uit , het is voor mij een vertrouwde houvast voor een complexe organisatie.

Ik tekende dit boompje denkend een mijn grote aandacht en waardering voor de natuur. Met mijn interesse in de techniek en architectuur in gedachte is het fascinerend om de constructie en vorm te bestuderen van alles dat groeit.

Het is voor mij duidelijk dat mooie en sterke voorwerpen tijd nodig hebben om te worden wat ze zijn , dat geld voor veel dat groeit en dat wordt gemaakt door de mens.

Het snelle leven waar in men vooral in de randsteden nieuwe normen volgt gaat vaak keihard voorbij de langzamere processen die ik zo belangrijk vind.

Men heeft dan minder tijd om in alle rust meer om zich heen te kijken en dat heeft men niet zomaar van zichzelf door.

Ik zie graag de ongerepte natuur en volg het liefst die vormen en structuren vertaalt in mijn werk.

De wereld waar in wij nu  leven ziet men beter zoals hij echt is als men bewust tijd zou maken om het te zien.

Zoals ik omschrijf hoe de natuur positieve invloed heeft op mijn werk en mijn persoonlijke gemoedstoestand komt het beste tot zijn recht na het voldane gevoel dat ik overhoud aan het regelmatig autonoom verblijven in de natuur.

De mensheid heeft naar mijn mening de verantwoordelijkheid om zoveel als mogelijk ieder op-zich op zoek te gaan naar een autonoom bestaan met een gezonde wereld als gevolg.

Ik kijk nu 2019 intensief en veel om mij heen en zoek naar voorbeelden en oplossingen om een autarkisch leven mogelijk te maken gebruikmakend van kennis uit de geschiedenis en kennis van de laatste technieken.