De zeilboot. Yggdrasil.

In juni 2019 tijdens de studiereis in Noorwegen heeft Bart kennis gemaakt met de bouwer https://kystensarv.no/en/the-boatyard

Na een week vrijwillig mee bouwen aan een schip dat af moest ontstond de gelegenheid om met de bouwers tijdens de lunch en koffie te filosoferen over de ideale zeilboot voor Bart om alleen tochten mee te maken over Noord en Waddenzee en tegelijkertijd in alle rust ontwerp werkzaamheden te verrichten.Na uitgebreide toelichting op het uitzonderlijke ambacht dat de bouwer in Noorwegen bezit heeft Bart er toe besloten om in opdracht en met eigen deelname de bouw van de Yggdrasil te starten in februari 2020 te nabij Trondheim.

De werf ligt aan de riviermonding hieronder met hoog en laagwater.

De boot krijgt een lengte van 10 meter naar het model van een halfjord boot type Fyring.

De naam Yggdrasil komt uit de mythen van Scandinaviƫ : temidden van het universum , waar het leven ooit begon stond een altijd groene Es (boom) . Yggdrasil was de naam die ze deze boom hebben gegeven.

Een boot huis in Avaldsnes Noorwegen. Bart zoekt in nederland een stukje land aan het water waar hij een boothuis kan bouwen voor de Yggdrasil in de winter.

Hier een film over het bouwen van een grotere boot door de zelfde bouwer als de Yggdrasil.

In vroegere tijden bracht Bart vanaf zijn eerste jaar veel tijd door op de Dikkes gebouwd door Bouwhuis te Durgerdam in opdracht van zijn vader.

Dikkes 1991

Vandaag de dag 54 jaar later is de Dikkes door de tweede eigenaar gerestaureerd en weer verkocht en nu in eigendom van de vierde eigenaar.